De prachtige natuur van Landgoed Nieuwkerk speelt een belangrijke rol in het aanbod van Project Natuurlijk Werken. Deze natuur biedt ieder jaargetijde een spiegel die we gebruiken voor de groei die iedere deelnemer doormaakt.

Deelnemers zijn, naar eigen keuze, maximaal vier dagen per week actief; dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
De dagindeling ziet er als volgt uit.

09.30 koffie/thee; eerste ontmoeting; verdelen van de werkzaamheden.
10.00 start programma.
12.30 lunch.
13.30 start middagprogramma.
15.30 koffie/thee; afsluiting.
16.00 weer naar huis.

Deelnemers komen met de fiets of auto. Vervoer kan onderling geregeld worden.

Er is een duidelijke dagstructuur. Vooral in de ochtend zullen er heldere taken zijn in en rond een van de locaties. Concreet is dat: werken in de moestuin, helpen met het bereiden van de lunch, creatieve activiteiten in het atelier of in de kas bij Pluk&Plenty.

Na de lunch is het aanbod divers: wandelingen in de prachtige omgeving, creativiteit, meditatie, inspirerende gastsprekers, fotografie, psycho-educatie over autisme, de reddersdriehoek, geweldloze communicatie. Ook wordt regelmatig een uitstapje georganiseerd, bijvoorbeeld naar museum De Pont, schaatsen, bowlen, bezoek film in Cinnecita.

Op donderdagmiddag is er voor de deelnemers een inhoudelijk programma. Hier wordt onder andere aan de hand van themabijeenkomsten de verbinding met zichzelf gelegd. De eigen kwaliteiten en mogelijkheden worden onderzocht en de volgende stap in leven en werk voorbereid en vormgegeven. Project Natuurlijk Werken is meer dan alleen dagbesteding!